Amit a sminktetoválásról tudni kell

Mindenképp érdemes tudni, hogy nem a hosszú éveken át tartó eredmény elérése a célunk.

Mi ennek az oka?

Bizonyára felmerült benned is ez a kérdés, hagy adjam meg erre a választ. Mint minden más a sminktetoválás is rohamos mértékben fejlődik, újabb és újabb trendek és technikák jelennek meg szinte napról-napra. A gépek és a festékek minősége is folyamatosan növekszik. Nem csak a trendek változnak, hanem saját ízlésünk, életkorunk és maga a bőrünk is. Az idő előrehaladtával bőrünk veszít a rugalmasságából és megereszkedik, azáltal az egykoron sminktetovált vonalak máshová kerülhetnek. Így ha meggondolod magad, nem kell egy életen át viselned a szemöldököd, szemed esetleg a szád formáját, színét.

Ahogy a fodrászhoz is jársz ápolni, festeni, vágatni a hajad, a manikűröshöz a körmöddel, úgy a sminktetoválást is időközönként meg kell ismételni. A sminktetoválás nem a „műhatásról” szól, éppen ellenkezőleg, a szépségeddel leginkább harmonizáló természetes sminktetoválást készítem el.

Éppen ezen okból kifolyólag is érdemes és javaslom évente vagy pedig kétévente egy frissítést elvégezni. Főleg a szálas szemöldök tetoválásnál, hiszen ezt az eljárást a szervezet gyorsabban elmossa, mint a satíros sminktetoválási technikát.

Ha sminktetoválást csináltatsz, az nem azt jelenti, hogy utána többet nem lesz gondod a szemöldököddel. Hiába a legszebb formára pigmentált szemöldök, ha nincs rendszeresen karbantartva. Mivel a szőrt nem szedjük ki, (hiszen annak örülünk, ha minél több van) ezért nyilván utána is szedetned, igazíttatnod kell (illetve, ha szőke vagy akkor valószínű, hogy a festést sem úszod meg).

„Az arc a külvilág felé az első kommunikációs képesség!”

Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor sminktetováltass?
Olyan időszakra kell tenned, mikor tudod, hogy nem mész napra (nyaralás).
Mi a sminktetoválás menete?
Amikor eljön a sminktetoválásod napja:

 • A bejelentkezésedkor elkérem az email címed, amire kaptál egy tájékoztató email-t. Ebben minden benne szerepel, amit tudnod kell. Amennyiben felmerül még egyéb kérdés, ami nem volt témakörök része kérlek, hívj fel vagy írj üzenetet. Készségesen válaszolok minden kérdésre!
 • Ezt az email-ben megkapott információs lapot olvasd át nyugodtan újra és sd el az aláírásoddal!
 • Ezután kezdődik a munka.
 • Csak abban az esetben kezdek hozzá a sminktetoválásod elkészítésének, ha a megrajzolt tervvel teljes mértékben elégedett vagy.
 • Ha három terület sminktetoválására kerül sor egy napon, akkor természetesen mindenről gondoskodom (étel, italra, kávéra a vendégem vagy ezen a napon).
 • A megbeszélt színt tetoválom a bőrödbe, előrajzolást követően.
 • Miután ez megtörtént, hazaindulásod előtt kapsz tőlem ajándékba egy utóápoló krémet, amely a korrekcióra is elegendő lesz. Ha elfogy, nálam tudsz belőle újat vásárolni.
Mennyire fáj?
Egyértelműen sokakat érdekel, hogy mennyire fáj a sminktetoválás. A három terület közül a szemöldök szinte egyáltalán nem fáj, maximum picit érzékeny lehet.

Szemhéj és száj tetoválások érzékenyebb területek, minimális fájdalommal és folyamatos fájdalomcsillapítás mellett teljesen jól bírható. Nagyon jó fájdalom csillapítókkal dolgozom.
Nem kell aggódnod a fájdalom miatt!

Mi a teendő sminktetoválás után?
Sminktetoválásod napján kapsz egy erőteljes színhatású eredményt, ami ha leesik a var egészen más árnyalatban fog pompázni.
Mikor nyeri el sminktetoválásod a végleges színét? A tetoválás után jóval erősebb lesz a varasodás miatt. A var leesése után, már jóval világosabb lesz. A végleges színt pedig 4 hét múlva láthatod.
De jól figyelj, mert a korrekcióra ugyanezek érvényesek. A korrekciód minimum 4 hétre lehetséges, de maximum 2 hónapon belül kell megejteni, amire én biztosítok neked helyet. Amennyiben két hónapon belül önhibámon kívül nem történik meg a korrekció, így azontúl ennek megejtése lehetséges felár fejében.
A korrekció tényleg ingyenes?
 • A korrekciód a sminktetoválástól számított minimum 4 hét eltelte után lehetséges.
 • Maximum 2 hónapig érvényes és ez idő alatt ingyenes.
 • Egyszeri ingyenes korrekciót biztosítok neked két hónapon belül.
 • Erre figyelj kérlek, mert ha önhibámon kívül nem jön létre korrekció, úgy 15.000 Ft a sminktetoválás átütése 3 hónapon belül. 3 hónaptól frissítésnek számít a tetoválás!
 • A korrekció fél óra, maximum egy órát vesz igénybe.
 • A korrekció alkalmával nem kérhető új forma, teljesen új szín vagy dizájn. Gondolok itt arra, hogy ha szálas szemöldök tetoválást kértél, akkor korrekciónál nem kérhető például „Soft Powder” technika. A korrekció kicsi hosszabbítás, egy árnyalat-sötétítés, esetleg egy-egy szál megerősítésére szolgáló feladat.
  Én mindig arra törekszem, hogy egy bizonyos biztonságos kereten belül maradjak. Vagyis: Nem készítem túl vastagra a sminktetoválásod, nem készítem túl sötétre, és túl hosszúra sem fogom tetoválni a kért területet. Ezek igazítását meghagyom a korrekcióra. Hiszen a rövidhez tudok még rakni, a hosszúságából nem tudok elvenni. A világosabbat lehet sötétíteni, de a túl sötétet nem tudom kivilágosítani, a vékony sminktetoválást tudom vastagítani, de ha túl vastag, abból nem tudok már vékonyabbat készíteni.
Mit tegyek, ha volt már herpeszem?
Ha ajaktetoválásra jössz, előtte mindenképp szedned kell Telviran (800 mg) gyógyszert. Már a száj tetoválás előtt kezd el szedni. Azaz, ha valaha volt herpeszed, akkor ezt kötelező megejtened, mert ellenkező esetben kijön a herpeszed és a pigment azon a részen valószínű nem marad benne a bőrödben. Vagy sokkal halványabb marad. Írass fel az házi orvosoddal tablettát, mert vényköteles gyógyszerről beszélünk.
Mennyi ideig marad a bőrben a festék?
A kozmetikai sminktetoválás során bevitt festék, szaknyelven pigment már nem tart 5-10 évig, a szemöldök tetoválás pedig különösen nem.
Azért mert semmilyen a szervezetre , bőrre káros anyag NINCS a pigmentekben. Pl. higany, nehézfémek stb.
Az EU által engedélyezett pigmenteket lehet ma már használni, melyek nincsenek káros hatással sem a tetovált vendégre, sem a tetoválóra. (Bizony, a tetoválót is érinti, hiszen egész nap ezt lélegzi be!)
Azon kívül az arc, a „divat”, ízlés folyamatosan változik. A nők szeretnek megújulni. A mostani sminktetoválásokat az aktuális technikákkal gyönyörűen lehet újítani vagy korrigálni.